Shkodranë, pukjanë dhe dukagjinas vini re! Policia do t’ju “kapë mat” nga qielli nëse guxoni të…

Eshte mbledhur sot komiteti rajonal mbi luften kunder kultivimit te bimeve narkotike.

Ne kete takim ishin te pranishem drejtues te larte te policise se shtetit dhe institucioneve te Shkodres.

Ne fjalen e tij drejtori për rendin dhe sigurinë në Policinë e Shtetit, Gjovalin Loka tha:

Gjovalin Loka: Te ruajme.treguesit qe kemi patur. Vjet nuk kishim grupe te mirefillta te organizuara. Nese do te mbahen keto ritme Shkodra mund te shkoje drejt shifrave zero.

Loka: Te merremi me ato persona qe e kane gjetur si rruge pasurimi kultivimin. Po te jemi sebashku rezultatet nuk do te mungojne.

Loka: Fenomeni kultivimit do te shkoje drejt zeros. Ne si polici e kemi deklaruar publikisht qe nuk na lidh asgje me fenomenin.

Loka: Policia po pastrohet nga keto elemente. Vettingu qe kemi nisur do te largoje ata persona qe nuk e meritojne te jene ne rrallet tona.

Loka: Vendosmeria e shtetit eshte ne shkalle impenjative. Vjet kemi angazhuar Renean dhe cugarin e ushtrise ne nje vend ku policia nuk mund te hynte ne Dukagjin.

Loka: Do te vendosim ne Breg Lumi nje poste policore te perhershme, e kemi diskutuar me drejtorin e policise se shtetit. Sivjet kemi blere nje dron qe kontrollon Shkodren, Puken dhe Dukagjinin. Ka kushtuar jo pak per kete qellim. Edhe misioni Italian do te nderhyje sa me pare nga ajri me kontrolle.

Loka: Do te kerkojme qofte nga ushtria dhr strukturat e tjera mjete te larta shtese qe te nderhyjme territor kudo, per ta zhdukur kete fenomen. /ShkodraNews