Shifër e lartë, ja sa familje mbeten në Qarkun Shkodër jashtë ndihmës ekonomike

Skema e re e ndihmës ekonomike vijon të prodhojë debate në vendin tonë. Shumë familje janë lënë jashtë skemës së re në mënyrë të padrejtë dhe shpesh herë ka pasur edhe akuza nga këto familje. Por, numri i përsonave në Qarkun e Shkodrës që janë refuzuar për mos-përputhje të kritereve të vendosura për të përfituar nga skema e re e ndihmës ekonomike është i lartë.

Një gjë e tillë bëhet e ditur nga drejtorja e shërbimit social në Qarkun Shkodër, Valbona Tula. E ftuar në emisionin “Mirëmëngjes” në Tv Rozafa, Tula tha se jashtë skemës së re kanë mbetur plot 3.665 familje. Një shifër e lartë që pranohet edhe nga vetë Tula.

Ajo ka edhe një apel për administratorët e njësive administrative të bashkive, në mënyrë që këto të fundit të jenë më bashkëpunues me familjet që janë lënë jashtë skemës. Gjithashtu, Tula kërkon mirëkuptimin e këtyre familjeve që në mënyrë të padrejttë mund të jenë lënë jashtë skemës së re. /ShkodraNews