Letra e pedagogut shqiptar për prindin kritikues që u bë virale: Ju lutemi na njoftoni në cilin spital do t’i gjeni punë me mik

Përgjigja e shkruar nga pedagogu Ermal Hasimja, njëkohësisht drejtues i një shkolle 9-vjeçare, ndaj një prindi i cili duket se ka pasur kërkesa të larta për notat e fëmijës më tepër seç fëmija meriton, u bë virale në rrjetet sociale.

Pedagogu është irrituar disi nga mesazhi i një prindi, i cili shfaqet i pakënaqur me notat e të birit.

Ja letra e pedagogut, për ata që nuk e kanë lexuar:

“I dashur prind
Lexova me vëmendje mesazhin tuaj me ankesat për notat e djalit. Siç e prisja, ju nuk keni ankesa për shkollën, por për notat. Për këtë arsye, vendosëm të ndërmarrim hapat e mëposhtëm për të rritur notat e djalit:
Çdo mëngjes para se të fillojë mësimi do shërbejmë djalit kafen e mëngjesit (me qumësht besoj) që të ndihet mirë psikologjikisht. Pampersat besoj se ia ndërroni vetë.
Tri herë në ditë mësuesi i matematikës do t’i recitojë disa vargje magjike nga një libër magjish egjiptiane, ndërsa mësuesja e gjuhës do këndojë yshtje kundër syrit të keq.
E udhëzuam mësuesen e fizikës që pasi të shpjegojë mësimin për gjithë klasën, të bëjë një shpjegim në version hip-hop ekluzivisht për djalin tuaj (meqë ndryshe nga nxënësit e tjerë që ka për modele frymëzues shkencëtarë e sipërmarrës, diali juaj ka model Noizin dhe Stresin).
Meqë ju këmbëngulni se nuk duhet t’i lodhim fëmijët me shkencë, mësuesja e kimisë tani e tutje do ta pyesë vetëm për efektet e Redbullit dhe patatinave meqenëse kemi konstatuar se këto i njeh më mirë se lëndën.
Nëse këto masa nuk funksionojnë kemi vendosur që t’ju emërojmë Juve personalisht Kryevlerësues të djalit tuaj dhe t’u japim të drejtën e vënies së notave. Natyrisht vetëm për djalin tuaj, sepse prindërit e tjerë kanë qëlluar të përgjegjshëm.
Meqënëse po ju plotësojmë ëndrrën tuaj në sirtar për të patur një fëmijë të shkëlqyer me nota pa u lodhur me librat në këmbim ju kërkojmë një nder. Kur djali të mbarojë Universitetin e të bëhet mjek, siç ëndërroni ju, ju lutemi të na njoftoni në cilin spital do t’i gjeni punë më mik. Thjesht ta dimë se njerëz jemi e na verbon shejtani sytë e na çon te ai spital dhe marrim më qafë veten a familjen. Faleminderit për bashkëpunimin.
Ermal Hasimja”