Kamera e autobusit filmon diçka të tmerrshme. Shikoni çfarë bën kjo grua e mrekullueshme (video)

Fëmijët, në përgjithësi futen në telashe. Duket se është në natyrën e tyre dhe në të vërtetë kështu është, për shkak të moshës së tyre shumica nuk kanë njohuritë e nevojshme për të kuptuar se çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqe.

Përkujdesja për këtë nënkupton një përgjegjësi të madhe, sepse në duart tona ekziston jeta e një qenieje të vogël që vetëm nuk do të ishte në gjendje ta mbronte. Kjo është arsyeja pse thuhet se njeriu duhet të ketë sytë prapa kokës kur një i mitur është nën përgjegjësinë tonë.

Është e qartë se askush nuk është një ekspert kur vjen puna për të marrë kujdesin e fëmijës, por në qoftë se ju ndiqni protokollet, kemi marrë të gjitha përgjegjësitë dhe marrim masat e nevojshme, ne mund të jemi në gjendje për të kontrolluar çdo situatë dhe për të marrë më të mirën, edhe nëse është një emergjencë.

Për këtë arsye, simulimet janë mjeti më efektiv për të shmangur aksidentet, veçanërisht nëse jeni në mes të një katastrofe mjedisore. Megjithatë, në mënyrë për të shpëtuar numrin më të madh të njerëzve ju duhet të merrni masa, të jeni të përgatitur, duke e bërë punën në grup dhe të keni respekt për rolet, rezultatet zakonisht janë gjithmonë pozitive në krahasim me kur ju kapeni papritmas dhe bëni gabime, sepse jeni në panik.

Në videon që do t’ju tregojmë më poshtë, do të shihni dallimin në mes të diturit se si të ndërmerrni masat e nevojshme dhe të jeni të përgatitur dhe të mos jeni, me të gjitha pasojat e tij. Mos harroni se numri i jetëve që mund të shpëtohen varet nga shpejtësia dhe gatishmëria me të cilën veproni. Në video mund ta shihni qartë se fëmija është i tmerruar, duhet ta shihni!

Aktualisht ka shumë kompani që ndjekin protokollet dhe marrin masat paraprake të sigurisë shumë seriozisht; ushtrimet kryhen në rast se dikush e gjen veten në mes të një katastrofe mjedisore, në mënyrë që stafi të dijë se cila është mënyra më e mirë për të vepruar. Edhe pse të gjitha shoqëritë duhet ta bëjnë këtë, për fat të keq nuk është gjithmonë kështu, për shkak të faktit se ka shpenzime për t’u përballur.

Videoja që përmendëm u regjistrua nga një kamera e sigurisë e instaluar me ligj në një autobus shkollor në Shtetet e Bashkuara.

Ngjarja ndodhi kur fëmijët vinin nga shkolla; duket se fëmijët janë midis 6 dhe 8 vjeç dhe ka vetëm pak vende prapa shoferit. Një nga fëmijët filloi të ankohet dhe shfaqet i shqetësuar, në mënyrë që të tërheqë vëmendjen e gruas, e njëjta që e pyet se çfarë po ndodh, megjithatë, fëmija nuk përgjigjet dhe të dyja duart e tij janë në fyt.

Menjëherë shoferja e kupton se i vogli nuk mund të marrë frymë, kështu që, pa menduar dy herë e ndalon automjetin, ndihet shumë nervoz, por pa hezituar vendos për të vepruar duke praktikuar manovrimin Heimlich (një metodë që përdoret për të ndihmuar një person që është duke u mbytur) . Ai e kap vogëlushin, i vendos duart mbi gjoks dhe ushtron mjaftueshëm presion për të siguruar që objekti që po pengonte fëmijën të marrë frymë të dalë jashtë.

Video mund të shkaktojë ankth në audiencë, por mund të na japë një ide të qartë se marrja e masave paraprake dhe përgatitja për çdo situatë është gjithmonë më e mira e opsioneve. Në sajë të kësaj gruaje, e cila nuk ka humbur kohë dhe ka ditur të veprojë, ngjarja nuk patipasoja, shikojeni videon:

Për fëmijën dhe prindërit e tij dhe për të gjithë njerëzit të cilët i njohin ata, kjo grua ishte një heroinë e vërtetë.

Kur fëmija rifilloi të merrte frymë, ajo kuptoi se kishte gëlltitur një monedhë.

Kjo grua meriton të gjitha mirënjohjet tona dhe urimet që ka vepruar në një mënyrë kaq të përshtatshme dhe inteligjente!

Ndani këto momente me miqtë tuaj, është e rëndësishme të dini se si të merrni vendimet e duhura dhe masat e nevojshme për të ditur se si të veproni në çdo kohë, a nuk mendoni kështu? Burimi: Storievere/ Përshtati: ShkodraNews