Femrat e arrijnë orgazmën dhe pa bërë fare seks, mësojeni si

Nuk duhet të keni marrëdhënie seksuale që të jeni në gjendje të orgazmoni.

Termi “koregazëm” i referohet lirimit të orgazmës të shkaktuar nga stërvitja.

Orgazmat e nxitura nga stërvitjet janë njohur në literaturën shkencore për më shumë se 50 vjet.

Ata u vunë në dukje së pari nga seksologu Alfred Kinsey në librin e tij “Seksioni Seksual i Femrës Njerëzore” i vitit 1953, i cili detajonte se si 5% e grave që ai foli kishin përjetuar një të tillë më parë.

Në vitin 2012, një studim i 530 grave në internet zbuloi se 246 kishin përjetuar një koregazim më parë.

Një koregazim punon nga një kombinim i përfshirjes së muskujve të lidhur poshtë atje dhe endorfinat të lëshuar gjatë ushtrimit, dhe kjo çon në disa rezultate euforike.

Një orgazmë ndodh kur trupi nuk mund të marrë kënaqësinë intensive seksuale të rrjedhjes së gjakut në organet gjenitale, sipas sekser Tracey Cox.