Deklarata e fortë në emision! “Rama do iki vetë, Xhafaj do bëhet kryeministër”

Një deklaratë e fortë është bërë nga avokati dhe kryetari i Partisë së Unitetit Kombëtar Idajet Beqiri që është në koalicion me Partinë Socialiste.

“Fatmir Xhafaj mund të jetë kryeministri i ardhshëm i vendit”, u shpreh ai gjatë emisionit “Debati në Channel One” të gazetarit Roland Qafoku.

1

 “Nuk është çudi që falë rezultateve që Xhafaj ka si ministër i Brendshëm në luftë ndaj krimit, por edhe nga mbështetja që ai ka marrë nga partnerët ndërkombëtarë të jetë një ditë kryeministër. Natyrisht që Edi Rama do ketë një ditë një fund kohor në detyrën e shefit të qeverisë dhe nuk është çudi që ai të ikë edhe vetë. Në këtë mënyrë, duket se Fatmir Xhafaj do jetë kryeministër” tha Idajet Beqiri gjatë emisionit.

Mik në rini me Xhafën, Beqiri tregoi se dikur ministri aktual i Brendshëm ka qenë vartësi i tij në gjykatën e Krujës kur Beqiri ishte kryetar i kësaj gjykate dhe Xhafaj gjyqtar.

“Kemi qenë të dy gjykatës, por edhe anëtarë të Byrosë së Komitetit Qendror të Rinisë së asaj kohe. Unë e njoh shumë mirë Fatmir Xhafën dhe kam vlerësimin maksimal për të. Gjithnjë ka qenë korrekt, i përkushtuar dhe i vlerësuar në punë”, tha Beqiri.