20 C
Shkoder,Albania
Sunday, April 30, 2017

Statutet e Drishtit

Dorëshkrimi “Statuta et ordinationes capituli eçlesiae Cathedralis Drivastensis” është tepër i rrallë dhe unik, ngase përmban statutet e kapitullit të kishave dhe katedrales së...

10 perandoritë më të mëdha në histori

Percaktimi i nje perandorie eshte: Kur nje njesi e vetme ka udheheqje supreme dhe pushtet ne nje zone te madhe territori qe perbehet nga...

“Plaga është vendi ku Drita hyn brenda teje”. Disa thënie të urta nga Jalaluddin...

“Detyra jote nuk është të kërkosh dashurinë, por thjesht të kërkosh dhe gjesh gjithë pengesat brenda teje, që i ke ndërtuar për ta penguar...

Perandoria Osmane: Si u krijua dhe çfarë e bëri atë të rrëzohej?

A ishte një nga perandoritë më të fuqishme në historinë botërore dhe si u krijua? Çfarë e bëri atë të rrëzohej? A ishte perandoria...

VIDEO e rrallë/ Kur Francesk Radi solli të parin videoklip muzikor në Shqipëri, ‘Adresa’

Ishte viti 1971 kur në të vetmin ekran shqiptar, TVSH do të shfaqej i pari videoklip muzikor, titulluar “Adresa”. Në videon e rrallë bardh...

Jeta e intelektualit patriot Lazer Pashko Prennushi

Jeta e intelektualit patriot Lazer Pashko Prennushi ka qenë shumë aktive dhe e dendun qoftë si intelektual, qoftë si patriot, si komisioner dhe, si...

1 Prilli, prejardhja dhe historia e Ditës së Shakasë. Disa nga gënjeshtrat më të...

1 prilli njihet gjerësisht si dita e gënjeshtrave apo më mirë dita e shakave. Kjo shaka, që përsëritet çdo vit, sipas historisë ka nisur...

Etërit e traditës së pikturës shqiptare, korifenjt e manifestimit të vlerave estetike në artin...

Urtësia e historisë së artit, është, edhe ajo, një prej karakteristikave të çmuara figurative të gjuhës së shkruar të një kombi. Historia e Artit...

Shkodër, lumnue kjosh te tankush mundet me ndi s’brendshmi shkreptimën e vezullimit tand

Ka shumë gjana që ne brendinë dhe praninë teme të përditshme, të cilat nuk munen me ken aq rutinore. Kjo ma ka ba jetën...

“Lexova Kantin, dhe gjithçka ndryshoi…”. Albert Ajnshtaini për Zotin, Universin, ekzistencën, “fenë kozmike” dhe...

Reflektimet e gjeniut të shkencës për Zotin, Universin, ekzistencën, “fenë kozmike”, qëllimin e tij mbi këtë tokë. Dhe përse nuk i bëhej vonë për...
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com