22 C
Shkoder,Albania
Friday, April 28, 2017

Fotot që fshehu historia/ Si jetonin shqiptarët nën pushtimin turk

Udhëpërshkruesi francez, Gabriel Lui-Zhare (1880-1964), udhëtoi nëpër Shqipëri në gusht të vitit 1909 dhe, një dhjetëvjeçar më vonë, në gusht të vitit 1919. Gjatë vizitës...

Gruaja shqiptare në sytë, ëndjen dhe shprehitë artistike të hulumtuesve, historianëve dhe piktorëve të...

Ajo është e bukur, joshëse, delikate dhe me një shprehje heroine. Më shumë se një grua, ai është e themelta e veçorive dhe karakteristikave...

Esat Toptani dhe roli i tij në mbrojtjen e Shkodrës

Nga Kastriot Dervishi Debati i këtyre dy ditëve në lidhje me figurën e Avni Rustemit, solli në diskutim dy çështje kryesore që lidhen me emrin...

Shtatë fakte që mund të mos i dini për Genghis Khanin

Ndërmjet vitit 1206 dhe vdekjes së tij në vitin 1227, udhëheqësi mongol Genghis Khan pushtoi rreth 12 milion milje katrorë territore – më shumë...

Fotot e rralla/ Vdekja e Avni Rustemit dhe hapja e arkivolit pas 58 vitesh

Nga Kastriot Dervishi/ Avni Rustemi është një person që nuk mbahet mend për ndonjë gjë të rëndësishme, përveçse vënien në zbatim të metodave terroriste, atë...

Shuhet Ndue Shyti, “Paganini” shqiptar i çiftelisë, magjiku i jehonës së bjeshkëve, befasia e...

Është ndarë nga jeta në moshën 83-vjeçare Ndue Shyti, një nga instrumentistët më të spikatur të traditës sonë, folkut. Ai do të mbetet në...

Alber Kamy: Ajo që quhet arsye për të jetuar është njëkohësisht një arsye e...

Ka vetëm një problem filozofik me të vërtetë serioz: vetëvrasja. Të tregosh nëse jeta ia vlen apo nuk ia vlen të jetohet, do të...

Lord Byron: “S’ka komb tjetër të jetë marrë nëpër këmbë kaq pamëshirshëm nga shtetet...

Në "Correspondence de Lord Byron", Paris,1825, fisniku londinez, i cili ka vizituar Epirin mësohet të kenë shkruar mes të tjerash se: "S’ka komb tjetër të...

Cilat janë provat historike, që Jezu Krishti jetoi dhe vdiq?

Simon Gathercole * Sa të bindur mund të jemi, që Jezu Krishti ka ekzistuar? Provat historike për Jezusin e Nazaretit janë të kahershme dhe shumë të...

Gjithçka që ju duhet të dini për kremtimin e Pashkëve, tradita hebraike, afria e...

Pashkët është kremtimi më i madh i kalendarit liturgjik të Kishës Katolike dhe të kishave të tjera të krishtera që kremtojnë Ringjalljen e Jezusit...
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com